Om oss

FCT Swedens bränslecellsteknologi erbjuder överlägsna fördelar

FCT Sweden är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar högkvalificerade bränsleceller för eldrivna mobila och stationära (offgrid) enheter inom effektspannet 10 W–3 kW. Verksamheten föddes ur ett framgångsrikt forskningsprojekt på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm för flera år sedan. I dag vilar företaget på ett stabilt fundament av ett flertal olika patent.

VÅR HUVUDPRODUKT

Mikrobränslecellen Lamina har en unik design som gör att den kan monteras i begränsade utrymmen där vanliga bränsleceller inte får plats. Samtidigt levererar Lamina högsta möjliga energitäthet per volym och yta, vilket gör den idealisk för bl a e-bikes, logistikrobotar (AGV) och förarlösa truckar (AMR), men även för home power.

HISTORIA

Det hela började som ett forskningsprojekt vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm med målet att skapa en ny vätgasdriven mikrobränslecell med unika egenskaper. Projektet var framgångsrikt och blev ett eget företag som idag är privatägt och vilar på en stabil grund av flera olika patent.

EN LJUS FRAMTID

Laminas vätgasdrivna kraftmoduler går en ljus framtid till mötes. Enligt EUs miljöplan ska Europa vara koldioxidneutralt senast år 2050. Flera åtgärder är beslutade, bl a ska astronomiska 470 miljarder Euro investeras i förnybar vätgas som ska ersätta naturgasen.

HUVUDKONTORET OCH R&D LABORATORIUM

Vårt huvudkontor och FoU-laboratorium ligger i Stockholm. Resten av världen är vår marknad med en fantastisk potential.

EN LJUS FRAMTID

Laminas® vätgasdrivna kraftmoduler står inför en ljus framtid. Enligt EU:s miljöplan ska Europa vara koldioxidneutralt senast 2050. Flera åtgärder har beslutats, inklusive astronomiska 470 miljarder euro som ska investeras i förnybart väte för att ersätta naturgas.

fct-sweden-huvudkontor

FCT Sweden’s HQ utanför Stockholm